dimarts, 17 de maig del 2011

Noves idees

Després de vuit anys de govern algú podia pensar que el nostre projecte s’esgotava. Res més lluny de la realitat, ni s’esgota en persones ni s’esgota en idees. A continuació detallem algunes de les idees que tenim per al proper mandat:

L’esport. L’esport ha de ser un eix vertebrador de la nova millora del poble. El gimnàs municipal al Nou Casino, l’accés a les piscines i al camp de futbol amb un carril bici i de passeig, la gespa artificial al camp de futbol o la pista de pàdel a les piscines són algunes de les nostres propostes per als propers quatre anys. Hem de recuperar la part sud del poble (on s’ubicarà la futura estació de tren) i ho farem a través de les activitats esportives. Sabem que esport no només vol dir oci. Vol dir prevenció de salut, vol dir més cohesió social.

La Seguretat. La seguretat al Figaró és competència de la Generalitat de Catalunya, no de l'ajuntament. Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, d'altra banda, vivim en un dels pobles més segurs de la comarca. Tot i això, entenem que s’ha d’augmentar la sensació de seguretat i s’han de trobar solucions per minimitzar els delictes.  És per això que durant l'actual mandat hem instaurat un nou servei de vigilància nocturna. Creiem, però, que hem de tendir a les zero incidències, doncs no és més segur el poble que més vigilància té sinó el que té menys actes delictius. En aquesta direcció treballarà el govern de la CAF, però hem de ser curosos amb aquesta qüestió i no en podem fer demagògia. Sentim propostes sobre seguretat, com la de les càmeres, que són legalment inviables i socialment contraproduents.

El servei d’aigua i clavegueram. Estem treballant per un millor servei i això significa inversió. No podem estar arreglant el mateix tram de canonada cada dos mesos. Amb l’obra del nucli antic fem un pas endavant, amb el Pla director de clavegueram en fem un altre i amb la recuperació de la gestió de l’aigua en mans de l’ajuntament fem un pas estratègic. Remunicipalitzar l’aigua és la tendència del futur. Ningú ha de fer negoci amb un dret bàsic com aquest. Ciutats importants com París estan en la mateixa línia. De nou, la CAF és pionera en polítiques públiques.

El Consorci dels Cingles de Bertí. El Parc natural del Montseny té un organisme que vetlla per la seva conservació. Els Cingles també són zona protegida i ara estan en absolut abandonament. La CAF vol ser impulsora, des de l’ajuntament del Figaró, de la creació d’aquest organisme. Ha de ser una eina bàsica per endreçar l’Ullà i el Castell de Montmany, per recuperar Sant Pau i, sobretot, per seguir fent del turisme sostenible un dels nostres motors econòmics. Un motor econòmic que es veurà beneficiat per la celebració de la Fira de la Biodiversitat, per la qual ja tenim projecte i tenim finançament. Una Fira que ha de posar el Figaró en boca de tot aquell que gaudeix de la natura. Tenim molta potencialitat, hem de saber explotar-la.

Política energètica. L’altra gran proposta innovadora és la política energètica. L’energia serà un dels grans problemes del futur. Cal avançar-nos als temps, cal començar a posar les bases per parar el cop. Les energies sostenibles de petit format són el futur i el Figaró té recursos per tirar-ho endavant. La inversió mixta pública – privada és la millor fórmula per reduir costos i mantenir la capacitat de consum energètic. Ho diu l’Agenda 21 i nosaltres hi creiem.

Presentem propostes noves i sabem que les podem tirar endavant. Hem treballat quatre anys en crisi -la crisi no va començar ahir- i tot i així hem desenvolupat grans millores al poble. Ara la transformació del Figaró ha de continuar, i s’ha de continuar lluitant contra la crisi. La CAF és la única candidatura que fa propostes concretes per sortir de la crisi.

El canvi que s’ha produït al Figaró, però, no l’hem fet sols. Hem treballat fent participar al conjunt de la ciutadania, i per això el canvi l’hem fet entre tots. Hem treballat al costat de les entitats del poble que, sens dubte, han estat un dels motors d’aquest canvi. Entitats de tot tipus han gaudit del suport del govern i han estat pedres fonamentals en les decisions estratègiques del poble. I, finalment, hem treballat amb el magnífic equip de professionals de l’ajuntament, amb els quals hem estat capaços d’acordar un conveni col·lectiu.

Ara que s’obre una nova etapa al nostre poble, des de la CAF ens comprometem a continuar treballant amb tothom i a continuar treballant amb il·lusió per millorar el nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada