EQUIP DE LA CANDIDATURA 2015

TEIXINT COMUNITAT
Com ja sabeu, la CAF és una Assemblea. Amb aquest terme no ens referim a un grup concret de gent. L'Assemblea són trobades i reunions de veïnes i veïns que ens permeten seguir bastint i defensant el projecte de Comunitat que tant ha fet créixer el nostre municipi.
Tota la gent de Figaró tenim idees per al nostre poble. L'Assemblea és un espai horitzontal, compromès i creatiu on podem compartir aquestes idees i treballar per elles. La diferència entre Assemblea i Participació ciutadana està només en el grau de compromís i implicació que decidim tenir amb aquestes idees, les nostres i les de tothom.

PERSPECTIVES DIVERSES I ENRIQUIDORES QUE FAN GRAN EL POBLE
L'Assemblea posa en joc molts coneixements i molta experiència. Tots els anys de treball a l'Ajuntament i de transformació del poble es combinen amb una gran capacitat d'entendre el Figaró des de molts contextos: polítics, econòmics, ecològics, energètics, culturals, socials.... La gent de l'Assemblea viu activament el poble, forma part del seu teixit i el fa créixer. Són gent que ha dut moltes regidories, que ha treballat i coneix els nostres equipaments, serveis i entitats. Són gent experta en dret, arquitectura, empresa, cuina, ocupació, instal·lacions, màrqueting, agricultura, educació, construcció....

TREBALL EN EQUIP I TRANSVERSALITAT
Per afrontar amb eficàcia i transparència el treball de les diverses àrees de govern, la CAF s'ha organitzat en una estructura d'equips de treball dedicats a temes o regidories concretes. Cada càrrec polític tindrà així un o més equips al seu costat, formats per gent de l'Assemblea, amb qui treballar i es compromet a treballar-hi transversalment. Aquests equips no són tancats i obriran totes les àrees al poble mitjançant l'Assemblea i les dinàmiques de participació.

DEL POBLE DE TOTA LA VIDA
“Durant la campanya electoral una de les qüestions més discutides fou si els candidats i les candidates eren o no eren del poble de tota la vida. Aquest tema és prou important per a reflexionar-hi col·lectivament ja que es tracta d'una qüestió molt delicada que afecta la manera com les persones ens sentim vinculades al poble.
Les comunitats han de preservar els valors i les característiques que les fan ser allò que són, amb convicció i orgull. Però la millor manera de defensar el patrimoni històric i cultural d'una comunitat no és pas negar el pa i la sal als que arriben més tard, sinó tenir la capacitat de mostrar els propis valors, d'oferir la cultura que s'ha anat construint generació darrera generació per tal que tothom la faci seva.
Més que preguntar-nos qui és i qui no és del poble de tota la vida, seria millor preguntar-nos com ho podem fer entre totes les persones que hi vivim per enriquir i ampliar el patrimoni que ens varen deixar els nostres avantpassats, i compartir l'orgull de ser figueronencs.”
Els del poble de tota la vida”, 2007
Anna Bosch i Pareras, Pensant el meu poble.


GEBRA SERRA I BOSCH
Gestora cultural. Després de més de 10 anys dedicant-se a la producció audiovisual ha estat tècnica de cultura municipal i assessora en arts escèniques per a la Generalitat de Catalunya. Actualment és productora d'espectacles i editora.
Membre de l'AMPA de l'Escola Montmany, durant gairebé tres anys ha estat Primera Tinent d'Alcalde i Regidora duent les àrees d'Acció Social, Habitatge, Turisme i Promoció Econòmica.
“Com a ciutadans i ciutadanes hem d'assumir la responsabilitat de gestionar els recursos de l'Ajuntament en comunitat, participativament. Són els nostres recursos i és el nostre Ajuntament, de tots i totes."


SOAD KHOLTI EL ASRI
La Soad ha estat clau en el treball participatiu i una jove molt activa al poble, col·laborant al Centre Cívic, primer com a voluntària i posteriorment com a coordinadora i tècnica d'Acció Social. Va estar a l'Esbart, a Figaró Folls i a la Batucada i va ser impulsora i organitzadora del Tastet Intercultural.
Ha estudiat Direcció de Màrqueting i Vendes. És tècnica superior en Animació i Gestió Sociocultural i actualment estudia Educació Social per la UOC.
“Els joves hem d'associar-nos per garantir que se'ns faci cas, anar a la una. Pensar entre tots què necessitem, demanar-ho i ser actius. No podem esperar que ens ho facin”.



ALDO RIFFO GONZÁLEZ
"Vaig néixer a Xile i visc al Figaró des de fa 18 anys. Sóc tècnic en instal·lacions d'informatització i he treballat també com apoderat i delegat en diverses empreses. Sóc un dels membres fundadors de la CAF, l'Assemblea que ha fet créixer aquest poble, el Figaró, mentre hi creixien també els meus quatre fills. Figaró, el poble que vull que segueixi creixent com creixen ells, sense limitacions ni imposicions, positiu, solidari, innovador i constructiu."




ALIDA DÍAZ
"Sóc arquitecta, especialitzada en temes d’accessibilitat a espais urbans i privats. Formo part del projecte “En torno a la Silla” que treballa en el disseny i la construcció de solucions per a la gent amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.
Vaig venir a viure al Figaró coneixent ja l’experiència de democràcia participativa impulsada per la CAF, model de política municipalista. Estic a l’Assemblea amb el desig de viure l'experiència de teixir comunitat juntament als veïns i veïnes de Figaró."



EMMA MUIXÍ
L'Emma és veïna de Vallcàrquera, molt activa i amb una gran capacitat d'organització. Cuinera inquieta que ha treballat a varis restaurants de la zona, es forma constantment fent especialitzacions de cuina i gastronomia. Va ser membre de la Junta de l'Esbart de Figaró i secretària de l'AMPA. Ara és membre del Club d'Aikido de la Garriga i del grup de Voluntaris de Figaró. “Vaig tenir un contracte de Col·laboració Social amb l'Ajuntament i quan se'm va acabar els vaig proposar de seguir portant el lloguer dels espais municipals com a voluntària”.


NORA ESTHER CARUNCHIO DE GIÁCOMO
Totes i tots coneixeu la Nora. Psicòloga clínica i terapeuta familiar. Fa vint-i-cinc anys que viu al Figaró, vint-i-cinc anys fent viure el nostre poble. Va ser deu anys presidenta de l'Associació de Veïns i també ho ha estat de l'AMPA de l'Escola. S'apassiona amb qualsevol possibilitat de fer xarxa, coneix molt bé les tradicions i les festes del municipi, en les quals ha participat molt activament des de la seva arribada.
"L'escola, l'esport i les festes son cabdals per a teixir comunitat. Vaig entregar durant dotze anys el trofeu al millor esportista al Torneig de Fútbol Sala Daniel Rodriguez. Ho vull tornar a fer."



ISABEL RIBERA DOMENE
"Fa més de 12 anys que vaig arribar a Figaró. Sóc professora de Música a un Institut de Secundària de Barcelona. M'interessa molt l'educació i tot el que té a veure amb la capacitat que tenim les persones de ser creatives i col·laboratives treballant en comú. He vist els canvis i millores que s’han aconseguit durant aquests anys, gràcies als processos participatius i a moltes iniciatives de bon govern que reconeixen la diversitat, tot el que pot aportar cadascú i cadascuna en cada moment".



LLUÍS FELIU PIERA
Empresari. Gestor PYMES. Gerent d’una empresa química de fabricació de productes cosmètics... Tot el municipi, ciutadania i personal de l'Ajuntament, és conscient de la gran feina que ha fet el Lluís des de l'Assemblea i el Consistori:
Membre fundador de la CAF, administrador i tresorer (2003-2007) representant de la candidatura (2003-2011), assessor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament (2003-2007) Regidor de Via Pública (2007-2014)
“Estimar Figaró vol dir pensar en la seva gent. Significa dedicar temps i esforços a escoltar i entendre com millorar la seva qualitat de vida”



MANEL GARCIA PADREDA
Tots coneixem al Manel. Ha estat l'Alcalde del Figaró del 2007 al 2011, una legislatura cabdal en la transformació del poble i en el seu procés de cohesió i activació de la ciutadania.
Treballa de tècnic d'Economia Social i Cooperatives al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Va estudiar Filosofia. Ha estat a l'AMPA de l'Escola, secretari de l'Assemblea...
“Hem de defensar i fer créixer el que hem aconseguit, els nostres serveis i equipaments. Ho hem de fer intensament, des de la participació i amb l'ambició dels veïns i veïnes de Figaró.”




JULIA SANTIAGO BOSCH
"Treballo de professora de socials en un institut  públic de Badalona; la feina m'agrada. Visc a cavall entre Barcelona i Figaró, on sóc des de fa 12 anys. Aviat em jubilo i em proposo viure més al Figaró i menys a Barcelona.
M'atrau la possibilitat de poder participar en la vida del poble, en la seva construcció, pensar com m'agradaria que fos, poder-ho parlar amb d'altres  i opinar  quan se'm pregunta i també quan no se'm demana".



FAYSAL KHOLTI EL ASRI
"Fa més de 25 anys que visc a Figaró i he estat sempre molt vinculat a l'esport. Jugador de futbol des dels 8 anys he passat per totes les categories!
Sóc tècnic superior en Química Industrial i Normatives de Seguretat. També sóc tècnic mediambiental i estic estudiant el Màster en Gestió de Qualitat en Indústria Farmacéutica.
A Figaró no volem un govern de polítics. Volem una bona gestió de les nostres propostes, les nostres idees, els nostres serveis i el nostre municipi. Ja fa molts anys que no ens deixem enredar."


ENRIC TELLO ARAGAY
Copropietari de la Torre del Rellotge de Figaró des de fa dotze anys. Catedràtic d’Història Econòmica a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. Dirigeix a Catalunya un projecte de recerca internacional sobre el paper de l’activitat agrària en la transformació del paisatge, que ha estudiat diverses zones del Vallès i també Figaró-Montmany. Amb l'Anna Bosch i altres amics va fundar Ecologistes en Acció de Catalunya, associació que ara presideix.
"M'apassiona la CAF pel seu compromís autèntic amb la democràcia participativa i la sostenibilitat."


ALICIA ESCRIBÀ
"Figaronenca d'arrels cordoveses, sóc pedagoga i educadora social. Porto 25 anys compromesa amb l’educació, promoció i acompanyament de persones amb situacions de vulnerabilitat. He tingut la gran sort de treballar en diferents iniciatives d’economia social i solidària així com també en diferents administracions públiques locals, comarcals i estatals. He participat en associacions de dones, joves i des de fa 12 anys a la CAF. Tot el meu bagatge professional i personal m'han ajudat a enfortir el meu compromís amb la promoció i la participació de tota la comunitat."



DAVID FERNÁNDEZ
Realitzador de documentals. Creatiu en marketing responsable i Storyteller per a empreses internacionals. Coordina també projectes i tallers d'Ocupació per a diversos ajuntaments i institucions.
Membre de la Comisió de Participació i de Figa-Art. Va portar al municipi el rodatge de Pa Negre i del documental L'Esma del Temps, va idear la mostra ForaDCamp, ha fet instal·lar al Figaró la primera font pública de Catalunya d'aigua tractada i carbònica.... "El nostre petit poble ha de ser un gran referent en molts àmbits."



ELENA GRAU BIOSCA
"Als meus 59 anys allò que vull subratllar de la meva experiència és el plaer de compartir amb altres, amigues i amics, els espais de vida i de relació. La sort de ser mare d’una filla. El fet d’haver dedicat les meves capacitats a l’ensenyament i la formació per a dones, la gestió d’entitats, la traducció i el treball editorial.
Formar part de la vida del Figaró vol dir formar part d'una comunitat que decideix per si mateixa".




ABDESLAM MERROUN
L'Abdelslam fa gairebé vint-i-cinc anys que viu al Figaró. Esportista, extravertit i apassionat, ha estat sempre una persona disposada a teixir la nostra comunitat. Treballa a la indústria càrnica.
"...pel que fa a l'esport, és ben senzill: ens en cal més. Els nens, els adults, tothom necessita tenir-hi accés fàcil. L'esport ens fa sentir part d'un grup, agermana, ens ajuda a compartir objectius. Treballar-hi és cabdal si volem un poble viu i actiu."



ANTONI PIGRAU SOLÉ
Viu a cavall entre el Figaró, Barcelona i Tarragona, on és professor de Dret Internacional  a la Universitat Rovira i Virgili i des d'on coordina un grup de recerca especialitzat en dret local i dret ambiental.
Els seus coneixements i la seva experiència ja estan deixant empremta al poble, on ha participat en l’elaboració de l’Ordenança General de Convivència Ciutadana i dels Espais Públics de Figaró-Montmany, l'Ordenança de Civisme.



INÉS PRAT
Té 57 anys i viu al Figaró des dels catorze.  Administrativa. Ara treballa per a l'Ajuntament de La Garriga com a conserge d'escola i fent tasques al Departament de Cultura. Ha estat secretària de l'AMPA de l'antiga escola. La seva estratègia amb el menjador escolar va ser cabdal per a aconseguir la nova escola. Valora molt la feina dels pares i mestres.
“Tinc clar el nostre lema "pensar, fer i teixir' i tinc clar que al projecte CAF tothom hi és inclòs. Tinc clar també que tots els avis, que són els més savis, estaran satisfets de saber que han treballat per deixar un poble millor per les futures generacions.”


ÀNGELS SORIGUÉ NAVARRO
Treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística com a professora, assessora i dinamitzadora d'activitats relacionades amb la llengua i cultura catalana. Postgrau en "Ciutadania: inclusió social en la diversitat". Ha treballat també com a tècnica municipal en les àrees de Serveis a les Persones i de Ciutadana i Diversitat. Va ser presidenta de l'AMPA de l'Escola.
"Crec fermament que com a poble, com a comunitat, tenim una gran força i capacitat de superar obstacles i dificultats, d'aconseguir canviar i transformar la realitat per millorar el nostre entorn, les nostres condicions de vida".










































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada