dimecres, 27 d’abril del 2011

Carta oberta a la Sra. Anna Simó

Benvolguda, ahir vaig assistir a l’acte de presentació de la candidatura d’ERC per les properes eleccions municipals al Figaró. Com a ciutadà figaronenc va ser un honor tenir una exconsellera de la Generalitat entre nosaltres. Li agraïm sincerament la visita.

De totes maneres li volia comentar que l’acte em va deixar algunes sensacions incòmodes i les volia compartir amb vostè. De fet em sembla que les persones que la van convidar la van tenir només mig informada del que passa al poble, i això va provocar que la seva intervenció grinyolés una mica.

Li haurien d’haver dit que, de les 40 persones que hi havia a la sala, una quarta part són membres d’altres llistes electorals i una altra quarta part són simpatitzants declarats d’altres formacions. Com que ens coneixem quasi tots, les seves entusiastes consignes a treballar tots darrera d’ERC li van jugar una mala passada.

Li haurien d’haver dit que l’equip de govern d’aquest poble ha treballat tenint en contra un acord tripartit a l’oposició. ERC ha fet el joc a CiU i a PSC i, traint l’ideari que vostè ens va exposar d’aquest partit quasi centenari, es va acabar afegint a les files dels qui posen pals a les rodes i, sobretot, del qui no són capaços de proposar res.

Va ser curiós sentir a parlar del nou traçat de la via o de la C-17 com si l’equip de govern no existís ni hagués fet res. Sembla mentida que estant a l’oposició es pugui fer tanta feina sense comptar amb l’equip de govern.

Pel que fa a la Llei de barris, no sé quina dèria té tothom a penjar-se la medalla. Ja és la quarta persona que diu que tenim Llei de barris gràcies a ella. M’ho han dit socialistes, convergents i gent d’iniciativa. Aquí tothom es pensa que són els nostres salvadors.

He seguit la Llei de barris des del principi de tot, des que la vam començar a imaginar. Hem fet molta feina des d’aleshores. La subvenció de la Diputació per fer el projecte ens la vam haver de treballar, la redacció del projecte va ser molt difícil, la preparació de la documentació va tenir els tècnics de l’ajuntament en guàrdia durant unes setmanes, i la negociació amb tots i cadascun dels membres de la comissió que decidia va  ser una feinada.

ERC-Figaró va fer una trucada. Una trucada que, segons vostès, va ser l’única causa per la qual Figaró va rebre quasi 2 milions d'euros de subvenció. La resta de la feina no té res a veure amb la subvenció; en aquest país sembla que es donen 2 milions d'euros amb una trucada. Una trucada que, per altra banda, mal hauria estat que no es fes. Era el mínim que calia exigir-li a una formació local, no li sembla?

Li haurien d’haver explicat que el segon any de mandat vam tenir converses per fer un pacte de govern. ERC-Figaró va exigir l’alcaldia. L’alcaldia! Amb la meitat de regidors que el grup que governa i entrant a treballar a mig mandat. L’alcaldia! Sí senyor! Això és anar per totes. Per part del grup de govern se’ls va oferir la primera tinença d’alcaldia. Encara estem esperant la resposta a la nostra oferta.

També ens va sorprendre l’afirmació que no es donen les ordres del dia dels Plens municipals tal com estableix la llei. És del tot fals i ho pot comprovar quan vulgui. De fet, mal podria saber-ho el portaveu d’ERC al consistori, doncs fa més de dos anys que no assisteix regularment a les Juntes de portaveus on es donen aquestes ordres del dia. Em sembla que els seus votants li haurien d’exigir que, com a mínim, fes la feina que li toca. Ja que no vol entrar a treballar al govern, que faci el treball d’oposició ben fet.

ERC està fent gala de mal jugador en aquesta precampanya electoral. Està difamant i calumniant la candidatura de la CAF des de l’anonimat de les xarxes socials, amb mentides i rumors de molt mal gust. No diu gaire a favor d’una formació que ens mereix tots els respectes. Seria bo que algú amb una mica de seny demanés cert respecte democràtic a algun jove que s’ho pren massa a la valenta. Hi ha límits, Sra. Simó, i caldria que el seu jovent ho sabés.

Tampoc ens va semblar gaire afortunada alguna de les afirmacions de la Sra. Elisa Pérez, candidata d’ERC per Figaró. Dir que tota promesa electoral és un engany no és massa compatible amb el discurs que va fer vostè per intentar legitimar la política de nou.

La Sra. Pérez hauria d’haver assistit a l’acte on la formació de govern va passar comptes amb la ciutadania. Més del 85% del programa electoral presentat l’any 2007 ha estat executat. Amb un govern en minoria i una situació de crisi galopant. Amb un pressupost de quasi 2 milions d'euros anuals i un endeutament del 46%. Vostè sap de què parlem i sap que són xifres excel·lents.

La Sra. Pérez també va fer alguna afirmació respecte els interessos personals dels candidats que prefereixo obviar perquè em van semblar una manca de respecte. No posem en dubte la il·lusió i la voluntat de treball pel poble dels membres d’ERC. També ens agradaria, però, que tantes hores i tanta feina voluntària dedicada a les altres candidatures rebessin la mateixa consideració.

En fi Sra. Simó, un altre dia li suggereixo que s’informi millor del lloc on va i l’auditori per qui parla. Li sortirà una xerrada més rodoneta. La propera vegada, si en comptes de pujar i baixar del cotxe es queda una estona amb nosaltres i fa una mica de poble, ens sentirem molt més honrats.

Amb la més sincera consideració.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada