dilluns, 30 de juliol del 2007

Manel Garcia i Gemma Sánchez es repartiran el salari al 50%

El Ple Municipal Extraordinari del passat 27 de juliol va acordar (amb els vots favorables de l'oposició i l'abstenció de la CAF) una retribució de 20.000 € anuals per l'Alcalde que aquest podia repartir amb la 1a Tinent d'Alcalde sempre i quan el salari d'aquesta última no fos superior al 85% del salari de l'Alcalde. Aquest acord suposa que, amb 14 pagues anuals, l'Alcalde tindrà una retribució bruta mensual de 770 € i la 1a Tinent d'Alcalde de 655 €.
La CAF no està d'acord amb aquest règim de retribucions per diverses raons. Considerem que voler incidir en com es reparteixen uns mateixos recursos entre dos membres del govern és una ingerència a la lliure organització del govern. Entenem que l'oposició posi límits als costos de les retribucions però no podem acceptar que vulguin incidir en com es distribueixen aquests recursos i en quina dedicació han de tenir els diferents membres del govern. Defensem que el govern s'ha de poder organitzar lliurement en funció de les seves prioritats, la seva dinàmica de treball i les necessitats i possibilitats laborals i familiars de cadascun dels seus membres.
També defensem que, atès que estem parlant de retribucions molt precàries i que responen a dues dedicacions parcials; la millor forma de materialitzar aquestes retribucions és a través d'un règim d'indeminitzacions i no mitjançant un salari amb alta a la seguretat social. D'aquesta manera els membres del govern que reben aquestes retribucions podrien gaudir de més facilitats a l'hora de compatibilitzar la dedicació a l'Ajuntament amb una altra feina. Aquesta proposta, tot i que suposa els mateixos costos per l'Ajuntament, no ha estat acceptada per l'oposició.
Tanmateix, la CAF ha acordat que, a la pràctica; l'Alcalde i la 1a Tinent d'Alcalde es reparteixn la retribució a parts iguals. Així, mensualment en Manel Garcia, realitzarà (a nivell personal) una transferència econòmica a la Gemma Sánchez per tal de fer efectiva una distribució dels salaris a parts iguals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada